Gaat de rechter akkoord met de straf voor acteur Thijs Römer of niet. Dat is de vraag die heel Nederland in de ban houdt. Het Openbaar Ministerie eiste een werkstraf van 240 uur en 90 dagen cel, waarvan 89 met uitstel.

Maar er bestaat ook een kans dat de rechter de acteur gewoon vrijspreekt, zoals de advocaat van Thijs heeft gepleit. Wat er ook wordt beslist, de hele situatie heeft het voorbije jaar een serieuze invloed gehad op het leven van de acteur.

Het is dan ook nog maar de vraag wat de beslissing van de rechter voor effect zal hebben op zijn leven. Zelf heeft Thijs er geen goed oog in. In de rechtbank wist hij nu al te vertellen dat het zeer ingrijpend zal zijn.

De acteur zou al meer dan een jaar geen werk meer hebben en zijn inkomstenbron zou volledig zijn opgedroogd. Hij werd al uit films geknipt, is rollen kwijtgeraakt en ook zijn gezin worstelt met zijn problemen. Al weet Thijs ook goed genoeg dat het hier uiteindelijk niet bij zal blijven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.

Een reactie achterlaten