Koning Willem-Alexander heeft zich onlangs de woede van Greenpeace op de hals gehaald. De koning zou namelijk te vaak gebruikmaken van zijn privévliegtuig, zo valt in Party te lezen.

“Schaamteloos!”, gaat Maarten de Zeeuw die bij Greenpeace onderzoek doet naar de vervuiling van privévliegtuigen, van start. De onderzoeker vindt het niet kunnen dat net nu het klimaat zo onder druk staat en dat er eigenlijk maatregelen genomen moeten worden om de uitstoot en stikstofproductie te minimaliseren, dat Willem-Alexander heen en weer blijft vliegen voor meetings die net zo goed online kunnen plaatsvinden.

De onderzoeker haalt de beëdiging van minister Sigrid Kaag aan die destijds online heeft plaatsgevonden na een positieve coronatest. Volgens Maarten had het met de beëdiging van demissionair minister voor Onderwijs, Mariëlle Paul, net zo gekund.

In plaats daarvan besloot de koning naar het vliegveld van Athene te gaan en daar met zijn Boeing 737 BBJ naar Nederland te vliegen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten