Ook in 2023 werd er in het koningshuis hard gewerkt. Tientallen bezoekjes aan het buitenland, maar ook in eigen land stonden op de planning. Alleen de provincies Drenthe en Friesland moesten het dit jaar zonder bezoek van de koning stellen.

Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe reageert daarop in Weekend. Zij kan het goed begrijpen dat er aan hun provincie minder aandacht wordt besteed.

“Ik begrijp dat een dunner bevolkte provincie minder aandacht krijgt, maar ik hoopte wel dat de koning met zijn familie zou langskomen voor Koningsdag.”

Zogezegd, zo gedaan, want in 2024 is het zover. Dan komt de koning en zijn familie op 27 april naar Emmen. Dat is hij zelf persoonlijk gaan vertellen bij de Drentse commissaris.

Maar is er dan een reden waarom sommige provincies minder aandacht krijgen dan de andere. Weekend heeft geen idee. Zo’n 119 afspraken uit 2023 gingen door in de Randstadprovincies zoals Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Een derde van de afspraken vond plaats binnen de paleismuren. En in tegenstelling tot vorig jaar werd er wel weer veel gereisd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten