Je moet tegenwoordig al geluk hebben om koning Willem-Alexander te mogen ontvangen in je provincie. Het afgelopen jaar werd duidelijk dat de koning zichtbaar meer bezoekjes bracht aan bepaalde provincies in vergelijking met andere provincies.

Maar het werd ook snel duidelijk dat de koning en de koningin dit jaar weer meer hebben gereisd naar het buitenland om hun staatsbezoeken te kunnen afleggen. In 2022 werd dat nog redelijk beperkt omwille van corona, maar daar was in 2023 niks meer van te merken.

Zo reisde de koning onder meer naar New York, Duitsland en Spanje, terwijl Maxima dan weer naar Parijs en Milaan ging om daar Nederlands design op de kaart te zetten, schrijft Weekend.

Maar Maxima en Willem-Alexander gingen ook regelmatig samen op staatsbezoek. Zo trokken ze onder meer naar Slowakije, België en Zuid-Afrika.

Maar liefst 15% van de afspraken van de Oranjes vond in het buitenland plaats en dat is niet niks. 8% daarvan vond plaats in de Cariben. Niet alleen Maxima en Willem-Alexander trokken naar daar, ook Amalia en Beatrix brachten er een bezoekje.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten