Paul de Leeuw vertelt aan Libelle dat hij elk jaar, steevast een Russisch ei aan de Spaanse zuidkust eet.

“Dat komt door onze geliefde vriend Martijn”, gaat het tv-gezicht van start. “In Spanje komen we geregeld bij een lokaal tentje voor de heerlijke sardines, garnalen, paella, gefrituurde inktvis en de wijn. We kijken nooit op het menu, want we weten wat de Spaanse pot schaft. Martijn keek wel een keer op de kaart. Hij kreeg pretlichtjes in zijn ogen en verzuchtte verlekkerd: “Ze hebben hier Russische eieren!”

Sindsdien zoekt Paul op elke menukaart in het buitenland naar Russische eieren, al blijkt het gerecht op zich niet altijd een succes te zijn…

“Een keer kregen we een salade geserveerd met een groente-smiley erop. Er bleek ook helemaal geen ei in te zitten, de aardappelsubstantie was een beetje drabbig én er zaten zwarte olijven op.”

“Het sliertje paprika dat zo vrolijk keek, werd snel omgedraaid. En om het treurige Russisch ei wat op te peppen, vroegen we maar om tabasco”, besluit Paul al lachend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten