Op 4 januari 2022 werd Mariska, de echtgenote van zanger Frans Bauer, getroffen door een herseninfarct. Haar gezondheid gaat inmiddels gelukkig weer goed vooruit. Om lotgenoten een hart onder de riem te steken engageerde ze zich daarom als ambassadeur van de Hersenstichting.

Op de website van die stichting heeft ook haar oudste zoon Christiaan voor het eerst gereageerd op welke impact de gezondheidsproblemen van zijn moeder op hun gezin had. Die reactie was ook te lezen in Story: “Je weet wel wat een herseninfarct is, maar wat de gevolgen zijn? Dat weet ik nu pas echt.” En die gevolgen zijn ingrijpend, heeft het gezin Bauer ervaren.

“Als je mijn moeder had gekend voor het infarct… een wervelwind. Nu is ze sneller moe en overprikkeld. Wij als gezin weten dat en ondersteunen haar waar nodig. Door vaker te koken of andere taken van haar over te nemen. Maar de buitenwereld vergeet dit weleens, wat Christiaan ook wel snapt: “Het is onzichtbaar. Mensen zien niks aan haar.”

Iets wat Mariska best frustrerend vindt. Als ambassadeur van de Hersenstichting hoopt ze op meer begrip: “Daarom ondersteun ik de campagne ‘Samen voor Begrip’ en loop ik mee met de ‘Sunset Walk’ in Noordwijk”, zegt ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten