Prinses Mabel

12 augustus 2013, een zwarte dag voor het Nederlands koningshuis. Op die dag is prins Friso, de middelste zoon van Beatrix overleden na een lange coma. De prins is tijdens een skitrip in Oostenrijk onder een lawine terechtgekomen en werd tot zijn overlijden in coma gehouden.

Het graf van prins Friso bevindt zich naast het domein van kasteel Drakensteyn. Een speciale begraafplaats zo blijkt want oorspronkelijk werd er gedacht dat de prins bijgezet zou worden in het familiegraf in Delft.

Aangezien prins Friso indertijd zonder toestemming met Mabel in het huwelijksbootje is gestapt, heeft hij echter afstand gedaan van dit privilege. Daarom werd er gekozen voor begraafplaats De Stulpkerk in Lage Vuursche, zo valt in Story te lezen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten