Mochten we kunnen tekenen om fit en gezond oud te worden, we doen het meteen. Ben Cramer heeft veel geluk dat hij op zijn leeftijd nog altijd fit en gezond is en ook nog eens goed te been. En niet onbelangrijk voor een zanger: ook zijn stem is nog dik in orde.

“Het gaat me voor de wind. Ik heb een ernstige hartritmestoornis, waarvoor ik een ingebouwde defibrillator in mijn lijf heb zitten. Voor de rest ma ik niet mopperen”, vertelt hij in Party.

Toch heeft de zanger een groot probleem nu hij 75 is geworden. Eentje waar hij jammer genoeg ook niet aan onderuit kan.

“Als je 75 bent, moet je je rijbewijs laten verlengen. Mijn god zeg. Je moet je laten keuren door een dokter die niet je eigen dokter is. Bovendien moet je een lijstje laten zien met alle medicamenten die je gebruikt. Ook dien je een bewijs te overhandigen, dat je bij een opticien bent geweest voor een ogentest. Daarnaast moet ik mijn cardioloog een hele lijst laten invullen en telde ik een flink geldbedrag neer voor de verlenging. Dat soort dingen komt erbij als je ouder wordt. Ik heb daar nooit bij stilgestaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten