Met de overwinning van Geert Wilders en PVV is het volgens politieke experts zo goed als zeker dat er flink wat druk uitgeoefend gaat worden richting het koningshuis. Wilders heeft in het verleden namelijk al geopperd om de inkomsten van het koningshuis met minstens 20% te verminderen.

Volgens politiek commentator Frits Wester kan je er vergif op innemen dat een discussie over de inkomsten van het koningshuis gaat blijven oplaaien zolang de schimmigheid rond de uitgaven bestaat.

Philip Dröge vertelt in Party dan weer dat geld de achilleshiel van de monarchie is. “Het koningshuis is rijk en krijgt elk jaar allerlei subsidies en voordelen. De koning hoeft geen belastingen over inkomen te betalen. Dat zet kwaad bloed, zekers als je als burger weinig geld te besteden hebt.”

Eén ding mag duidelijk zijn, Willem-Alexander zal bij het zien van de verkiezingsresultaten flink met de handen in het haar gezeten hebben.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten