Recent moest Evi Hanssen haar moeder afgeven als gevolg van een slepende ziekte. Hoewel mensen over het algemeen niet graag over hun ziekte spreken, was de moeder van Evi toch net iets anders.

“Toen mijn moeder wist dat ze zou gaan sterven maakte ze een app-groep aan”, begint de presentatrice te vertellen aan Flair. “Ze was vastberaden: het moest mooi zijn, warm en ook: bespreekbaar. Dat is anders dan we gewend zijn. We praten liever niet over onszelf als we ziek zijn. Mijn moeder deed voor hoe het ook kan.”

Evi was er zich erg van bewust dat bij het overlijden van een persoon, ook een hoop herinneringen mee verdwijnen. Om deze reden vroeg Evi aan haar moeder om allerlei verhalen op te nemen met de dictafoon-functie van haar mobieltje.

“Ze vond het in het begin gek. ‘Wat moet ik vertellen dan, Evietje?’ vroeg ze, maar het ging haar eigenlijk al vrij snel natuurlijk af.”

Op deze manier heeft Evi de verhalen van haar moeder altijd dicht bij haar.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten