Er wordt volop gespeculeerd in de omgeving van het Belgische Hof. Onlangs hintte de Belgische koning Filip erop dat 2030 het jaar is dat “een belangrijke mijlpaal zal worden: een nieuwe generatie komt eraan”, citeert Weekend de vorst.

Betekent dit dat zijn oudste dochter en troonopvolgster, prinses Elisabeth dan al de Troon der Belgen zal overnemen? Het zou zomaar eens kunnen. Al zou de Hertogin van Brabant, zoals de kroonprinses officieel wordt betiteld, dan nog wel een zeer jonge monarch zijn naar huidige normen.

Hoewel haar vader dan wel al 70 zal zijn, viert Elisabeth op 25 oktober 2030 pas haar 29ste verjaardag. Op dat moment zal ze net als veel van haar generatiegenoten misschien pas getrouwd en/of moeder geworden zijn, of misschien zelfs nog helemaal niet. En het prille moederschap lijkt ons toch maar moeilijk te combineren met de verplichtingen die horen bij een leven als regerende koningin. Afwachten dus wat de toekomst uiteindelijk zal brengen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten