Hoewel ze inmiddels zelf al een succesvolle carrière uitbouwde als zangeres en presentatrice zal Monique Smit voor velen toch altijd letterlijk een beetje de ‘zus van’ haar oudere broer Jan blijven.

In Weekend vertelt ze hoe ze het vroeger ervaarde om vooral de ‘zus van’ te zijn: “Weet je waar ik heel blij mee ben? Dat we in die tijd nog geen sociale media-achterban hadden”, vertelt ze. “Dus je had ook nog geen last van directe nare reacties. Wat mensen over je zeiden in het land, daar had je toen geen idee van. Ik denk dat als ik nu als zeventienjarig meisje zou beginnen, in deze tijd met sociale media, dat lijkt me echt de hel. Serieus”, meent Monique.

Al had het zeker ook voordelen om al een BN’er als broer te hebben geeft ze toe. “Natuurlijk is een kruiwagen altijd fijn, in het bedrijfsleven ook”, aldus Monique. “Alleen, je moet je juist éxtra bewijzen, en dat is wat mensen vaak niet beseffen. Die denken alleen: het gaat haar daardoor makkelijk af”, aldus de zangeres.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten