Toen Maggie MacNeal het nummer ‘When You’re Gone’ wou uitbrengen was de pr-manager daar niet voor te vinden. Platenbaas Ben Bunders bracht het nummer toch uit en het werd een gigantische hit.

Maggie duwde zelfs de Rolling Stones van de eerste plek. Het was voor Maggie als solozangeres een mooie nieuwe start.

“Alleen, wat zo grappig was: niemand geloofde dat ik het was, die zangeres van dat duo. Ik had altijd wel een beetje in de schaduw gestaan van Willem Duyn, en nu bleek dat ik ook nog echt kon zingen”, zegt ze in Party.

Maggie heeft ook mooie herinneringen aan het maken van de hoesfoto van haar eerste plaat. De foto werd gemaakt op Gran Canaria, in de beroemde duinen van Maspalomas. En de hoesfoto brengt haar ook een beetje aan het lachen.

“We zijn daar speciaal naartoe gegaan voor de hoesfoto, en dat vond ik niet erg. We hadden de rode jurk speciaal aangeschaft voor de foto en die mocht ik nadien ook houden. Ik had er geen beha onderaan. Ik ging pas beha’s dragen nadat ik mijn dochter had gekregen in 1984. Het is een beetje een gekke foto geworden, maar wel een mooie. Deze plaat betekende mijn doorbraak als solozangeres.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten