Eva Jinek was helemaal klaar voor haar overstap naar NPO en haar talkshow die ze daar kreeg op de zender. Maar de overstap is nog niet zo heel lang geleden gemaakt of Eva krijgt al twijfels bij haar keuze.

Die spijt heeft allemaal te maken met enkele recente uitspraken van Geert Wilders bij ‘Vandaag Inside’. Mocht hij aan de macht komen, dan wordt NPO zijn eerst eerste slachtoffer. Hij heeft het niet voor de publieke omroep en wil af van de jaarlijkse overheidsinjectie van ruim driekwart miljard aan subsidie, schrijft Party.

René van der Gijp die op dat moment aan tafel zat bij Geert, checkte nog even of Wilders geen grapje maakte, maar moest helaas vaststellen dat Geert het allemaal meende.

En gezien Geert Wilders het echt voor het zeggen krijgt na de meest recente verkiezingen, lijkt de job van Eva bij NPO dus duidelijk in gevaar te zijn.

Wilders zal ook niet erg tevreden zijn met de geheime dubbele salarisconstructie die Eva heeft en gezien zijn plannen zal Eva al heel tevreden mogen zijn als ze bij NPO kan blijven werken. Hopelijk is dat ook effectief het geval en krijgt Eva niet echt spijt van haar keuze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten