Door zijn nierziekte kan Jamai niet het onbezorgde leven leiden dat we allemaal zouden willen. Hij moet opletten wat hij eet en drinkt en moet regelmatig op controle in het ziekenhuis. Maar Jamai heeft er perfect mee leren leven.

“Al zijn er wel eens momenten dat ik het onbeperkte drinken en feesten tot diep in de nacht mis. Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik er zo slecht bij heb gelegen, dat ik dat ene wijntje extra prima kan laten staan. Toen ik op het dieptepunt was van mijn ziekte, voelde ik me echt zo vreselijk. Dat wil ik nooit meer”, vertelt hij aan Party.

Jamai was dus al behoorlijk gewend aan zijn nieuwe levensstijl voor hij zijn niertransplantatie kreeg. Nu kan hij beter inschatten wanneer hij wel of niet een wijntje kan drinken.

“Maar je weet natuurlijk nooit hoelang je met een nieuwe nier kan doen. Het kan morgen in één keer klaar zijn. Maar omdat ik om de drie maanden voor controle ga, kunnen ze mijn waardes goed in de gaten houden. Op het moment dat daar te grote veranderingen in optreden, kunnen ze dat bijsturen met medicatie. Maar het kan ook gebeuren dat mijn lichaam de nier plotseling afstoot.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten