In 2018 moest zanger, presentator en musicalacteur Jamai Loman een niertransplantatie ondergaan nadat hij getroffen werd door een acuut nierfalen. Sindsdien gaat het weer goed met hem, al heeft hij zichzelf wel strenge leefregels opgelegd om zijn gezondheid op peil te houden. Aan Party geeft hij meer tekst en uitleg bij die zelfopgelegde regels.

“Ik moet bijvoorbeeld zoutarm eten en oppassen met alcohol”, zegt Jamai. “Ik mag het wel drinken, maar het valt niet altijd lekker samen met de medicatie. Daar ben ik dus heel voorzichtig in. “Vaak gaat het goed, maar het kan soms ook helemaal verkeerd gaan”, vervolgt hij. Verder mag ik – behalve groentjes – geen rauwe producten eten. Dus geen sushi, geen rauw vlees en steak tartaar ofzo. Maar er is prima mee te leven hoor, als je je beperkingen en grenzen goed kent”, verzekert de entertainer.

Ondanks die beperkingen en grenzen waar hij mee moet leven staat Jamai heel dankbaar in het leven: “Elke dag voelt voor mij als een tweede kans en beschouw ik als een cadeau”, stelt hij. “Het klinkt super cliché, maar dat is wel hoe ik erin sta.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten