De gevolgen van zijn veroordeling voor online zedendelicten met enkele destijds minderjarige meisjes laten zich al meteen voelen voor acteur Thijs Römer, zo staat te lezen op de website van de NOS.

De NTR heeft immers beslist om een aflevering van de kinderserie ‘Kamp Koekieloekie’, waarin Römer een bijrol speelde niet langer te herhalen op televisie. Na overleg met de NPO werd eveneens besloten om de aflevering niet langer beschikbaar te stellen op het digitale platform NPO Start.

Een herhaling van de aflevering werd op zondag 13 augustus nog wel uitgezonden op NPO 3. Maar op sociale media kwamen vervolgens verontwaardigde reacties van kijkers die de uitzending omwille van Römers aanwezigheid erin ongepast vonden. Voor de online zedendelicten werd Thijs Römer veroordeeld tot een effectieve celstraf van één maand en een werkstraf van 240 uur.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten