Het is dankzij ‘De Bauers’ dat we weten dat Frans Bauer graag crèmepjes smeert. Dagcrème, nachtcrème, ochtendcrème, Frans heeft het allemaal in zijn verzameling staan. Sommige artiesten zouden het misschien vervelend vinden dat we dat allemaal weten, maar Frans vindt het alleen maar leuk.

In de reeks zien we ook zijn moeder Wies. Zij wordt al een dagje ouder en vergeet al eens iets. Haar geheugen gaat steeds meer achteruit.

“Mijn moeder is licht vergeetachtig en dan zeg ik het bescheiden. Ze is een broze vrouw van 79, heeft extra zorg nodig en die krijgt ze dan ook, en wij verzorgen ‘ons moeder’ ook”, zegt Frans in Weekend.

Momenteel woont Wies nog altijd in haar woonwagen, maar het is nog maar de vraag of dat nog lang zo kan blijven. Maar zolang het goed gaat, ziet Frans geen redenen om haar te laten verhuizen.

“We hebben er extra zorg bij en we koken voor haar. Ze komt elke avond hiernaartoe. We zijn wel heel zuinig op haar. Ik hoop dat ze tot het laatst in haar woonwagen kan blijven, zolang het veilig is. Daar gaat het om. Zij wil daar graag blijven en ik snap dat wel. Ik heb een mooi huis, maar ik denk ook vaak aan dat woonwagentje van vroeger. Waar je geboren bent, dat blijft.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten