Het leven kan van het ene moment op het andere plots over zijn, dat beseft ook Ellemieke Vermolen sinds 2022.

“Ik moest voor werk in Amsterdam zijn”, gaat de schrijfster van start in Linda. “Toen ik vanuit huis in België vertrok, had ik geen idee dat het weer in Nederland zo slecht zou zijn”. Op dat moment gold er in Nederland code rood en werden er windsnelheden van 145 kilometer per uur gemeten.

Ellemieke besefte meteen dat de situatie ernstig was, toen ze in Amsterdam aankwam en de bomen heen en weer zag zwiepen.

“Mijn blik was op de weg gericht, ik focuste op het gevaar van vuilnisbakken of fietsen die op me af zouden kunnen waaien. Toen hoorde ik een enorme klap: de ruiten sloegen stuk, het glas vloog recht op me af.”

Ellemieke dacht eerst dat er iemand achterop haar was gebotst en besloot daarom haar auto te parkeren. Bij het uitstappen merkte ze pas dat haar auto helemaal total loss was.

“Een jongen had gefilmd dat de boom was omgevallen, toen ik het filmpje zag, besefte ik wat een geluk ik had gehad. Tien seconden later en die boom was vol op mijn autodak gecrasht!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten