Dan Karaty was 14 jaar toen hij zijn eerste slok bier dronk, zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws, wat volgde was een jarenlange alcoholverslaving. Zijn zoon Daniel en dochter Quinn naderen nu de leeftijd waarop hun vader voor het eerst in contact kwam met alcohol.

“Daarom ben ik sinds mijn terugkeer uit de afkickkliniek ook heel open naar de kinderen”, gaat de choreograaf van start. “Ze zijn nog jong, maar weten echt wel wat ‘nuchter zijn’ betekent. Ze weten dat hun papa een probleem heeft met alcohol en dat hij er ver weg van moet blijven.”

Toch probeert Dan een evenwicht te vinden want hij wil ook niet dat zijn kinderen bang worden van alcohol of gaan neerkijken op mensen die af en toe een glaasje drinken.

“Ik hoop alleen maar dat ze later de gave hebben om er op een verantwoorde manier mee om te gaan”, besluit de choreograaf.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten