In tijden waarin het schip van tv-zender SBS 6 behoorlijk lijkt te zwalpen, lijkt er één programma uitgegroeid te zijn tot absolute sterkhouder van de zender: de talkshow ‘Vandaag Inside’. In een interview met Weekend probeert presentator Wilfred Genee het succes van zijn programma te verklaren.

“Wat belangrijk is bij een dagelijkse talkshow is dat je het tempo hoog probeert te houden, dat er veel variatie inzit”, meent hij. “Je moet de kijker proberen mee te nemen in het zapgedrag dat hij zelf vertoont. Dus ik zit te presenteren alsof ik een afstandsbediening in mijn hand houd”, vertelt Wilfred. “Dan denk ik: ‘Is het nog spannend? Moet het grappiger? Moet het nu uit de hand lopen?’ Zo zit je thuis ook op de bank.”

Daarnaast speelt het feit dat ‘Vandaag Inside’ een minder politiek correcte talkshow is een belangrijke rol in het succes volgens Wilfred. Iets waar hij trots op is: “Je kunt beter zeggen wat je écht ergens van vindt, anders kun je beter thuisblijven”, is zijn overtuiging. “Tegenwoordig is het vaak allemaal te correct.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten