De situatie woog op haar gezin

In 2008 trouwde actrice Tanja Jess met de twaalf jaar jongere presentator en acteur Charly Luske. Het koppel heeft twee kinderen: zoon Bobby en dochter Alice.

Een gezinssamenstelling die perfect in evenwicht is, zo lijkt het. Toch heeft het gezin Luske-Jess behoorlijk turbulente tijden achter de rug, dat schrijft Story.

Dochter Alice zit namelijk midden in haar transitietraject van jongen naar meisje. Dat hun oudste zoon voortaan als vrouw door het leven wou gaan, had een behoorlijke impact op Tanja, Charly en hun gezin.

“Als gezin hebben we lange tijd met een geheim rondgelopen”, vertelt Tanja. “Alice zelf natuurlijk het langst, maar wij ook met z’n allen.” Een van de redenen dat ze uiteindelijk hebben besloten om er open over te zijn naar de buitenwereld toe, is dat er veel gezinnen zijn die samen in de kast zitten omdat het door de omgeving niet wordt geaccepteerd of omdat men bang is dat dit zo zal zijn.

“Wij vonden het óók spannend”, beaamt de actrice. “Omdat het om je kind gaat, het meest waardevolle dat er is. Je bent altijd bang dat er iets gebeurt.” Tanja heeft ook nog wat goede raad voor ouders van kinderen die gelijkaardige gevoelens hebben: “De wachtlijsten voor transitie in Nederland zijn heel erg lang. Dat kan heel erg zwaar zijn voor elke transgenderpersoon, jong of oud. Ik zou ouders met kinderen die dit soort gevoelens hebben dan ook op het hart willen drukken hun kind meteen op een wachtlijst te zetten. Ook al loopt het uiteindelijk nog anders, zorg dat je in elk geval geregistreerd bent”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten