Ja, de kledingkast van koningin Máxima bevat creaties van exclusieve modeontwerpers zoals s Jan Taminiau, Mattijs van Bergen, Claes Iversen en het Belgische modehuis Natan, die niet haalbaar zijn met het budget van de modale Nederlander. Dat is geen geheim. Maar haar kleerkast bevat daarnaast ook stukken afkomstig uit budgetvriendelijke ketens zoals Zara, H&M en zelfs Zeeman.

Nochtans heeft ze een mooi budget om jaarlijks aan kleding te spenderen. Dat onthult Party. Maar met een jaarlijkse kledinguitgave van 113.000 euro per jaar stond onze vorstin niet eens in de top tien van grootste kledinghoppers onder de royals in 2022. Met dat bedrag eindigde ze namelijk op een bescheiden twaalfde plek. Máxima mag zich dan ook niet voor niets naast Koningin der Nederlanden ook koningin van het herdragen noemen.

De grootste kledinghoppers onder de royals waren vorig jaar: prinses Charlène van Monaco, die voor bijna 740.000 euro aan kledingaankopen afrekende, gevolgd door prinses Olympia van Griekenland – goed voor 230.000 euro – en Catherine, de nieuwe Prinses van Wales, vervolledigde met een budget van 218.000 euro de top 3.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten