Tijdens de jaren ’90 bezocht Wolter Kroes geregeld hotel, bar en restaurant De Plashoeve in Vinkeveen. De toenmalige eigenaar was immers een goede vriend van de zanger. Aan de stamtafel zat hij er geregeld naast een andere volkszanger voor wie De Plashoeve zowat zijn stamkroeg was. Die zanger was de legendarische André Hazes senior.

Nadat Wolter zijn single ‘Mag ik Je Knuffelbeer Zijn’ uitbracht, ontstond er een zekere vriendschap tussen beide artiesten. Hazes gaf hem dan ook een paar waardevolle adviezen en leerde de beginnende Wolter heel wat bij over het artiestenvak. Zelfs bijna twintig jaar na zijn dood blijft André één van zijn grote voorbeelden. Al heeft hij op één gebied bewust geen voorbeeld aan hem genomen.

“Gelukkig ben ik niet meegegaan in zijn levensstijl, want dan was het misschien wel niet goed gekomen met me”, beseft Wolter in Party. André Hazes senior bezweek dan ook op amper 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van een jarenlange alcohol- en nicotineverslaving.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten