Op dit moment hangen er bedreigingen boven het hoofd van prinses Amalia. Maar zo’n tien jaar geleden gebeurde het al eens eerder met een kroonprinses uit een ander land. Toen was de Belgische prinses Elisabeth het slachtoffer.

Er werd gedreigd door een anonieme briefschrijver dat hij of zij Elisabeth zou kidnappen als koning Filip niks zou doen tegen de vreemdelingen die België kapot maakten.

Ook toen werd geen risico genomen, net zoals bij prinses Amalia. De dreiging boven het hoofd van Elisabeth is ondertussen verdwenen, maar ze nemen nog steeds geen risico. Zowel koning Filip als Elisabeth worden nog steeds dag en nacht bewaakt.

Gelukkig is het voor Elisabeth niet meer abnormaal dat ze dag en nacht wordt gevolgd door mannen en vrouwen in maatpak met oortjes in. Het hoort bij haar leven.

En hoewel het deel uit maakt van haar leven, levert het hier en daar ook wel wat beperkingen op. Zo kon ze niet bij een gastgezin logeren toen ze met het schoolkoor in Frankrijk gingen optreden. De beveiliging moesten anders het huis van onbekenden overnemen en dat kon niet de bedoeling zijn.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten