Prinses Alexia mocht onlangs op haar eerste werkdag in Rotterdam het schip Vox Alexia gaan dopen. Daarmee zet ze een maritieme traditie voort want zowel haar vader als haar grootmoeder hun eerste opdracht had ook een link met het water, zo valt in Weekend te lezen.

Het was meteen duidelijk dat de prinses voor een nieuwe frisse aanpak ging. Waar zowel haar grootmoeder als haar vader ervoor kozen om het glas te heffen en rond te kijken als wijze van toost, koos Alexia ervoor om het glas van de bemanning telkens aan te tikken.

Een tweede traditie waar Alexia haar eigen twist aan heeft gegeven is het dragen van een hoed overdag, de etiquette schrijft dit namelijk voor. Haar moeder draagt voor scheepsdopen steeds erg grote exemplaren, de prinses daarentegen koos voor een bescheiden bloemversiering in haar haren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten