Vier mannen die worden verdacht van het runnen van een groot, professioneel ingericht drugslab in Velddriel, hangt naast een celstraf, ook een flinke financiële claim boven het hoofd.

Als het aan het OM ligt, betalen de verdachten niet alleen het geld terug dat zij met de criminele activiteiten hebben verdiend (in totaal 2,6 miljoen euro) maar draaien zij ook met z’n vieren op voor de 80.000 euro die het opruimen van de chemicaliën uit het drugslab heeft gekost. Dat laatste is mogelijk door een nieuwe maatregel die sinds 1 juli 2022 van kracht is.

Drie verdachten, mannen van 52, 45 en 21 jaar, stonden donderdag voor de Meervoudige Kamer in Arnhem. Een vierde verdachte, van 37 jaar, stond eerder deze week al terecht. De officier van justitie eiste – naar gelang de omvang van hun rol en hun justitiële verleden – gevangenisstraffen van 3,5 tot 5,5 jaar tegen de verdachten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.

Een reactie achterlaten