Wie maandagavond naar Kunststof op NPO Radio 1 luisterde, merkt dat het gesprek in het programma minder lang duurde dan bij andere uitzendingen en daar was een goede reden voor.

Eindredactrice Yvonne Hoksbergen vertelde in het programma dat zij met enige regelmaat berichten van luisteraars krijgen over waar presentatrice Jellie Brouwer gebleven is. Mensen missen haar stem en stellen zich vragen vragen over.

In december 2022 kreeg Jellie te horen dat ze opnieuw ziek is. “Het is een zeldzame vorm van kanker. Ze heeft doorgewerkt tot februari van dit jaar en nog heeft nog enkele heel mooie gesprekken kunnen voeren. Er was geen afscheid, omdat we samen met haar hoopten nog een laatste uitzending te kunnen maken.

“Ze had al eerder een Houdini-act gedaan en was na een ziekte in 2017 weer glorieus teruggekomen. Maar helaas heeft de realiteit haar akelig ingehaald en is ze in de laatste fase van haar leven.”

Hoksbergen hield het niet droog tijdens de uitzending, niemand die het haar kwalijk neemt. Namens Jellie Brouwer bedankte Yvonne Hoksbergen luisterend Nederland.  “Het doet haar goed te weten dat men haar mist”, klinkt het nog.

Jellie Brouwer was 22 jaar lang één van de vaste presentatoren van Kunststof.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.

Een reactie achterlaten