Marc Van Ranst heeft de afgelopen drie jaar massa’s bedreigingen en verwensingen over zich heen gekregen. Eén keer ging het zelfs zover dat hij samen met zijn gezin moest onderduiken. Helaas zijn er nog steeds mensen die de viroloog liever kwijt dan rijk zijn, dat mocht Van Ranst zondagochtend ondervinden.

“Deze ochtend had ik vijf minuten vertraging voor een lezing in Brugge over pandemieën ter gelegenheid van Erfgoeddag omdat een “dappere strijder” een slagroomtaart in mijn gezicht deponeerde”, schrijft Van Ranst op Twitter.

Maar de viroloog is niet klein te krijgen. De ‘dappere strijder’ is enkele euro’s armer geworden, maar wat heeft zijn daad opgeleverd? Niets, buiten dit artikel en de tweet dan. “Gezicht afgeveegd en daarna mijn lezing gegeven. De rest van de taart was best lekker”, knipoogt de viroloog.

En toch waarschuwen enkele Nederlanders de viroloog voor deze actie.
“Pas op Marc, dit is gevaarlijk. De dader moet gestraft worden, ook als signaal naar anderen wappies. Ik bedoel bij Pim Fortuyn (2002) begon het ook met taarten. En liep toen later fataal af op het Mediapark in Hilversum”, reageert Veerle.

Heel wat mensen reageren trouwens vol lof voor het werk dat Van Ranst samen met zijn collega’s verricht heeft om corona de kop in te drukken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.

Een reactie achterlaten