Koning Willem-Alexander zal vast even met zijn handen in het haar gezeten hebben toen hij vernam dat Geert Wilders met zijn politieke partij PVV een flinke overwinning binnenhaalde bij de laatste verkiezingen. Dit wil namelijk zeggen dat de kans groot is dat Wilders een aardige stempel gaat kunnen drukken tijdens de aankomende regeerperiode.

Wilders staat erom gekend om geen grote aanhanger van het Nederlands koningshuis te zijn, zo was de politieker onlangs nog razend toen aangekondigd werd dat het persoonlijk inkomen van de koning met zo’n halve ton omhooggetrokken zou worden. Samen goed voor een salaris van om en bij de 1,1 miljoen euro, zo staat in Party te lezen.

Over deze riante opslag liet Wilders het volgende optekenen: “Zou het niet een mooi signaal van de koning zijn om daar het komende jaar vanaf te zien? Om die 55.000 euro terug te storten naar de staatskas?”

Prinses Amalia heeft in het verleden al tot tweemaal toe haar toelage van 1,8 miljoen teruggestort naar de staatskas aangezien de prinses van mening is dat ze nog geen inspanningen heeft moeten leveren om die bedrag te verantwoorden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten