In “Chateau Bijstand” gaf Maxime Meiland vorig jaar aan zich te willen inzetten voor de Stichting Babyspullen. Een organisatie die de gevolgen van armoede voor jonge kinderen en baby’s wil verminderen. Helaas bleek dit engagement enkel voor de camera’s te zijn en is er achter de schermen verder niets gekomen van deze samenwerking.

Wanneer Story aan algemeen directeur Mary Kearney vraagt wat de impact van het programma was voor de organisatie, zegt ze het volgende: “Wat het voor ons heeft betekend, is dat in de periode rondom de uitzending van Chateau Bijstand veel hulpverleners zich hebben geregistreerd en er meer aanvragen voor babystartpakketten zijn gedaan.”

Volgens Kearney heeft het programma op het gebied van naamsbekendheid vermoedelijk nog het meest geholpen, want qua dotaties ziet de organisatie geen verschil tegenover voorgaande jaren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten