Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zouden in de toekomst wel eens met een groot probleem kunnen zitten, zo kunnen we afleiden uit een artikel in Party. Het koningshuis doet het namelijk absoluut niet goed in de peilingen bij jongeren.

Drie jaar geleden kon het koningshuis volgens de jaarlijkse Ipsos-peiling nog op 76% vertrouwen van de bevolking rekenen, ondertussen is dit aantal gedaald naar 46%.

Een erg groot probleem want de 18-24-jarigen van vandaag vormen de toekomst van het land. 66% van deze groep zou Nederland liever in een republiek zien veranderen.

Waarom het koningshuis het zo slecht doet, blijkt een heikel punt te zijn dat steeds blijft terugkomen. “De koning heeft geen antenne voor wat er speelt in de samenleving”, verklaart NOS-verslaggever Albert Bos.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten