Prinses Alexia heeft haar eerste officiële werkdag erop zitten. Sinds de achttiende verjaardag van de prinses mag ze ingezet worden tijdens koninklijke opdrachten.

De eerste taak van de prinses was het dopen van het naar haar genoemde schip Vox Alexia. Een schip dat overal ter wereld ingezet kan worden om te baggeren, zo valt in Weekend te lezen.

Opvallend: Zowel koning Willem-Alexander als koningin Máxima waren niet aanwezig. Dit wil echter niet zeggen dat de prinses aan haar lot werd overgelaten want ze kreeg het gezelschap van zowel een adjudant als hofdame Pien Karnebeek-Thijssen. Deze laatste is geen onbekende voor Alexia aangezien ze een goede vriendin is van de familie en ook wel eens mee op vakantie wordt gespot.

Ook zal haar moeder haar zonder twijfel goed hebben voorbereid op haar eerste missie, want ook de koningin heeft ervaring met het dopen van schepen die haar naam dragen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten