Maxime Meiland onthulde in haar boek “Maxime – misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig”, dat ze op jonge leeftijd verkracht zou geweest zijn door een ex-bajesklant. Wanneer Story de man in kwestie echter interviewde, bleek van het verhaal van Maxime niet veel te kloppen volgens de man in kwestie.

Daarna nam de man prompt topadvocaat Peter Schouten onder de arm en samen stelden een aantal eisen op richting Maxime.

“Ten eerste dienen alle exemplaren van de biografie van Maxime uit de handel te worden genomen én te blijven zolang alle passages waarin mijn cliënt valselijk beschuldigd wordt niet naar waarheid zijn aangepast. Ook andere uitingen daarover, zoals in promotieteksten of op social media, moeten verwijderd of eveneens aangepast worden”, gaat Schouten van start.

“Daarnaast dient er een rectificatie geplaatst te worden in De Telegraaf, en wordt er materiële en immateriële schadevergoeding geëist. Het is evident dat mijn cliënt ernstige reputatieschade heeft opgelopen bij personen die hem kennen, en personen uit zijn leefomgeving die hem kunnen herkennen uit het boek.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten