Leontine Borsato vertelt in Story voor het eerst over de gezondheid van haar moeder Ria, die helaas in mei 2017 op 76-jarige leeftijd overleed.

Het is duidelijk dat Leontine het nog steeds moeilijk heeft om erover te praten. “Ik heb dit nooit eerder verteld”, gaat ze van start. “Mijn moeder was manisch-depressief, bipolair. Ze is ook opgenomen geweest.”

Opvallend was dat de diagnose pas gebeurde toen Leontine al achttien jaar oud was, dit wil echter niet zeggen dat de ziekte daarvoor al niet aanwezig was.

Hoewel ze lang getwijfeld heeft om dit verhaal met de wereld te delen is ze van mening dat mentale problemen gemakkelijker bespreekbaar gemaakt moeten kunnen worden.

“Ik hoop dat we allemaal wat liever naar onszelf, en daardoor ook naar anderen, kunnen zijn. Als iedereen elke dag een complimentje aan een ander geeft, zou de wereld er heel anders uitzien”, rondt ze af.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten