Gerard Joling staat erom bekend regelmatig gewaagde uitspraken te doen, zo schreef de zanger jaren geleden al politiek getinte columns op zijn eigen website. In deze posts kregen onder andere moslims en moskeeën er regelmatig van langs, zo staat in Party te lezen. “Mijn moeder moet straks op de fiets om een kerk te vinden en de Islam kan in ieder stad lopend naar de moskee”, liet hij destijds optekenen.

Hoewel het management zijn uiterste best doet om Gerard in toom te houden, lijkt dit erg moeilijk te zijn. Het team zit dan ook met de handen in het haar wanneer de zanger wordt uitgenodigd bij de razend populaire SBS6-Talkshow Vandaag Inside. Gerard voelt zich namelijk erg op zijn gemak bij Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee, die er geen geheim van maken om eerder politiek rechts denkend te zijn.

Doordat Gerard in het drietal gelijkgestemden vindt, vreest het management dat er uitspraken gaan vallen die té ver gaan en waardoor de zanger zijn imago onherstelbaar beschadigt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten