Joost Klein, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, heeft een zware jeugd achter de rug zo staat te lezen in Story. De zanger verloor op twaalfjarige leeftijd zijn vader en een jaar later kwam ook zijn moeder helaas te overlijden.

Toch slaagde Joost erin om in zijn tienerjaren een succesvolle YouTube-carrière uit te bouwen. Zijn filmpjes waren erg rebels en ontaarden vaak in absolute chaos. In de vijfde klas, tijdens een reis naar Rome, besloot Joost een nieuwe video te maken voor zijn kanaal. Hij zette naar verluid de boel zo op stelten dat de school niet anders kon dan hem vroegtijdig naar huis te sturen. Kort daarna besloot de zanger om de school zonder diploma te verlaten.

Met deze vrije tijd besloot Joost zich toe te leggen op muziek schrijven, iets waar hij zijn gevoel in kwijt kon en tegelijk de belofte die hij aan zijn vader had gemaakt kon inlossen. Op het sterfbed van zijn vader beloofde Joost namelijk dat hij schrijver zou worden.

Al bij al een turbulent parcours dat wonderwel carrièrematig goed is uitgedraaid voor de jonge artiest.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten