Digital Key Plus is nu ook beschikbaar voor smartphones met Android-besturingssystemen. Klanten met compatibele toestellen van Samsung of Google kunnen hiermee hun BMW ontgrendelen en vergrendelen en de motor starten zonder zelfs hun smartphone uit hun zak te halen.

Digital Key Plus is al sinds 2021 beschikbaar op Apple-toestellen. De auto reageert automatisch bij het benaderen of terugtrekken op dezelfde manier als een klassieke autosleutel met comforttoegangsfunctionaliteit. Het georkestreerde lichtspel van de voor- en achterlichten in combinatie met het lichttapijt functioneert, afhankelijk van de voertuiguitrusting, ook als bij de fysieke sleutel. U kunt Digital Key Plus nu instellen op de huidige Samsung Galaxy S23+ / Ultra en Google Pixel 7 Pro smartphone modellen, en een aantal oudere modellen met geschikte hardware.

Een smartphone met Digital Key Plus vervangt volledig de autosleutel met uitgebreide functionaliteit die mogelijk wordt gemaakt door ultrabreedbandtechnologie (UWB). Dit is een digitale radiotechnologie voor dichtbij met een hoge bandbreedte, die een zeer nauwkeurige lokalisatie met de grootst mogelijke veiligheid biedt. De precisie van UWB zorgt er ook voor dat het risico van relay-aanvallen, waarbij het radiosignaal wordt gestoord of onderschept, zo goed als uitgesloten is. De BMW Group heeft in samenwerking met belangrijke partners als Google de bijbehorende specificatie ontwikkeld en deze via het Car Connectivity Consortium (CCC) tot een wereldwijde standaard voor de auto-industrie gemaakt. Het CCC is de wereldwijde drijvende kracht voor voertuigconnectiviteit voor alle slimme mobiele apparaten.

Tot nu toe was Digital Key Plus alleen compatibel met een iPhone en een Apple Watch. De BMW Group heeft zich als doel gesteld om alle klanten digitale voertuigtoegang te bieden – ongeacht het besturingssysteem van de smartphone die ze gebruiken. De volgende belangrijke ontwikkelingsfase op weg naar dit doel is nu om het volledige aanbod van comforttoegangsfuncties op Android-toestellen te kunnen aanbieden.

Nog in december 2022 lanceerde de BMW Group een verdere uitbreidingsfase voor Digital Key op basis van samenwerking met partners als Apple en Google, wat een veilige, platformoverschrijdende uitwisseling van Digital Key tussen iPhone en compatibele Android toestellen via e-mail, SMS of een andere berichtendienst mogelijk maakt.

Android-compatibiliteit is beschikbaar in alle auto’s met Digital Key Plus die vanaf november 2022 zijn geproduceerd. Een toekomstige software-upgrade op afstand zal de mogelijkheid uitbreiden naar Digital Key Plus-wagens die vóór november 2022 zijn geproduceerd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.

Een reactie achterlaten