Veel mensen weten het misschien niet, maar Mariska Bauer heeft een broer: Jan. Helaas is hij er al lang niet meer. Hij rust in een graf op het kerkhof bij de katholieke kerk vlakbij Ter Aar, het dorp in Zuid-Holland waar Mariska geboren werd en opgroeide.

Jan kwam om het leven bij een verkeersongeval in 1997, amper zo’n tweeënhalve week na zijn zeventiende verjaardag. Zelden of nooit sprak Mariska in het verleden over het verlies van haar broertje. Tot nu, in een uitzonderlijk openhartig gesprek met Weekend.

“Ik bezoek nog regelmatig zijn graf”, vertelt Mariska. “Ik rijd er weleens speciaal vanuit m’n woonplaats in het Brabantse Fijnaart naartoe. Dat doe ik sowieso altijd op 19 juni, zijn sterfdag”, zegt de echtgenote van volkszanger Frans Bauer.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Lisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.

Een reactie achterlaten