Wanneer je te horen krijgt dat je de ziekte met een K hebt, dan is het belangrijk om steun van vrienden en familie te krijgen die je mee helpen strijden tegen de ziekte. Zonder steun wordt het moeilijker om de ziekte te overwinnen.

“Ik kreeg veel steun van vrienden en familie, maar ook van mensen uit onverwachte hoek. Zij kwamen langs met eten of een bloemetje, of kwamen me gewoon even een knuffel geven. Soms was ik zo ziek dat ik pas weken later reageerde op sms’jes. Maar het feit dat ze gestuurd werden, deed me enorm deugd”, vertelt musicalactrice Ann Van den Broeck in Party.

In januari kreeg Ann te horen dat ze helemaal vrij was van de ziekte, en dat tot grote opluchting van de actrice.

“Tijdens de chemo was de tumor al verdwenen. Alles wat daarna gebeurde, was vooral preventief. Ik heb het best mogelijke scenario gekregen: complete pathologische respons. Ik blijft wel nog onder controle. In de eerste twee jaar is dat om de drie maanden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten