Normaal speelt Ann Van den Broeck de sterren van de hemel in tal van musicals, maar voor één keer maakt ze een uitzondering en keert ze voor de Nederlandse musical Elisabeth naar Nederland.

Ann werd gevraagd om auditie te komen doen. Zij speelde vijftien jaar geleden de rol van Elisabeth al in Antwerpen, maar daar zijn de speelperiodes altijd veel korter dan in Nederland.

“Ik was nog niet uitgespeeld met deze rol. Hij stond nog steeds op mijn bucketlist om opnieuw te doen? Nu krijg ik de mogelijkheid, in een nieuw concept en ook een andere rol natuurlijk. Ik speel aartshertogin Sophie, de moeder van keizer Frans jozef, de man van Elisabeth”, zegt Ann in Party.

Ann weet nu goed wat het verschil is tussen werken in Nederland en werken in Vlaanderen. Want het verschil zit niet alleen in de speelperiodes.

“Van musicals alleen kun je in Vlaanderen niet leven. Daarom noemt ik mezelf ook actrice-zangeres omdat ik vaak op televisie te zien ben. Wanneer ik een Nederlandse musicalactrice was geweest, had ik bij wijze van spreken één rol per jaar gedaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten