Wie graag een echte Keizer in huis wil ophangen die moet zeker eens een bezoekje nemen aan een tentoonstelling als Jan Keizer nog eens zijn schilderijen tentoonstelt.

Voor een echte keizer hoef je gelukkig nog niet te diep in je buidel te tasten en heb je er al een voor 200 of 300 euro. En die zijn allemaal gemaakt met de kritische blik van zijn vrouw.

“Marie heeft altijd kritiek. Ja, die geeft wel haar mening. Ze zegt dan: ‘Kan dat niet mooier?’. Laatst had ik een boom geschilderd. Ik miste iets, maar wist niet wat. Marie kwam met het idee om er polyurethaan aan toe te voegen. Ik heb dat erop geplakt als blaadjes uit de boom vielen. Daardoor werd het nog mooier. Ik had die boom zo verkocht”, glimlacht Keizer in Weekend.

Naast schilderen is Jan ook nog altijd zanger. Hij heeft een nummer gemaakt samen met Jan Smit voor de band Ancora. Maar de beide mannen zingen wel mee.

“Maar samen optreden, dat staat niet gepland. Je weet natuurlijk nooit. Ik heb vijftig jaar gezongen. Als ze vragen: ‘Jan, wil je een liedje zingen?’, dan zou het toch erg gek zijn als ik nee zeg. ‘Nee hoor, dat ga ik niet meer doen!’ Je moet dit van Jan en mijzelf als een sympathieke actie zien.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten