Lange tijd koos prinses Amalia ervoor om haar onkostentoelage terug te stoten in de schatkist. Dat ging over zo’n drie ton die ze jaarlijks als salaris uitgekeerd kreeg.

Het werd geapprecieerd dat Amalia die keuze maakte en dat maakte haar bijzonder populair bij de Nederlandse bevolking. Zij koos ervoor om geen uitkering te ontvangen tot dat ze klaar was met studeren.

Dat ze nu de onkostenvergoeding wel wil ontvangen, dat begrijpt premier Rutte volledig. Ze wordt ook steeds meer en meer zichtbaar omdat ze naar verschillende gelegenheden gaat en ze meer in beeld komt als kroonprinses, schrijft Party.

Dat Amalia nu wel aanspraak wil doen op die onkostenvergoeding wil niet zeggen dat ze meer taken zal krijgen zoals meer werkbezoeken. Haar studies krijgen nog altijd voorrang.

Amalia heeft in tegenstelling tot andere kroonprinsessen ook nog geen openbare toespraken gehouden of openingen verricht. Of dat door een bijbaantje komt, is niet geweten. De RVD wil dit ook graag privé houden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten