Katja Schuurman is een grote voorstander van microdosing. Ze voelt er zich positiever door en creatiever, maar ze is ook helderder en heeft meer focus. Toch kreeg ze een stortvloed aan reacties over zich heen toen ze microdosing propageerde.

“Het is belangrijk ons af te vragen waarom er zoveel kritiek, angst en aan hysterie grenzende opwing is doordat ik een natuurlijk middel onder de aandacht van een breder publiek breng. Een middel dat – zoals staat op de site van Jellinek verslavingszorg zelf – onderaan alle lijstjes staat van ‘drugs’ als het gaat om risico op verslaving, schadelijkheid voor gezondheid en negatieve gevolgen voor de samenleving”, schrijft Katja op Instagram en lezen we in Weekend.

Mensen proberen respect te tonen voor Katja’s mening en keuze, maar imagodeskundige Zabeth van Veen raadt het Katja verder toch af om over dit onderwerp te blijven doorgaan.

“Als ik haar had mogen adviseren, had ik gezegd: ‘Breng het helemaal niet naar buiten. Niet omdat ik denk dat het geen goed idee is, maar vanwege de consequenties voor haar omdat het over drugs gaat. Er wordt altijd een sensatieverhaal van gemaakt en dat is gewoon niet goed voor haar imago.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.nl

Door Nicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.

Een reactie achterlaten